Νεα

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Θες και εσύ να εντάξεις τη πράσινη μετακίνηση στο τρόπο ζωής σου;
Τώρα με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» μπορείς να αποκτήσεις το ηλεκτρικό ποδήλατο που επιθυμείς με 40% επιστροφή της αξίας του. Πιο συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα του προγράμματος, μπορείς να υποβάλλεις αίτηση συμμετοχής, για αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος, καθώς και αγορά ηλεκτρικού δίκυκλου, τρίκυκλου ή ποδηλάτου. Ουσιαστικά, το κράτος επιδοτεί το 40% της καθαρής αξίας του ηλεκτρικού ποδηλάτου έως και το ποσό των 800€. Οι αγοραστές θα λάβουν την επιστροφή των χρημάτων τους μετά την αγορά του οχήματος.

Διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Όλα γίνονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα https://kinoumeilektrika2.gov.gr/, όπου κάνετε εγγραφή με τους κωδικούς του TaxisNET. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνοδεύεται από την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία ωφελούμενου.
Μπαίνετε στο https://kinoumeilektrika2.gov.gr/ με τους κωδικούς του TaxisNET (τα προσωπικά σας στοιχεία θα είναι ήδη συμπληρωμένα).
Επιλέγετε κατηγορία, μοντέλο και αξία.
Δηλώνετε αν επιθυμείτε οικιακό φορτιστή, απόσυρση ή αν υπάγεστε σε κάποια ειδική κατηγορία.
Επισυνάπτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται.
Η αποδοχή της αίτησης θα γίνεται σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και ο ωφελούμενος θα ενημερώνεται άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα. Στη συνέχεια κι εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η αγορά/μίσθωση του οχήματος σας δίνεται η δυνατότητα υποβολής του αιτήματος καταβολής του οικολογικού bonus (επιδότηση).
Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα ενός ενδιάμεσου σταδίου, αυτού του αιτήματος τροποποίησης, στην περίπτωση που ο ωφελούμενος μεταξύ της αρχικής υποβολής και του αιτήματος πληρωμής αποφασίσει να αγοράσει ή μισθώσει διαφορετικό όχημα (της ίδιας όμως κατηγορίας) από αυτό που αρχικά είχε δηλώσει.
Προσοχή. Όπως αναφέρεται, η έκδοση της σελίδας “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι beta και η πλατφόρμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Θα είναι πλήρως λειτουργική και διαθέσιμη για να δέχεται υποβολές αιτήσεων από τις 24 Αυγούστου 2020. Παρακαλείστε η δοκιμαστική εγγραφή σας να γίνεται χωρίς την χρήση των προσωπικών σας στοιχείων έως την 24η Αυγούστου.
Χρήσιμες πληροφορίες και τρόποι επικοινωνίας.

Από τις 3 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η λειτουργία του γραφείου βοηθείας μέσω του οποίου θα τίθενται ερωτήματα, από τους ενδιαφερόμενους για την επιδότηση, τηλεφωνικά αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Τηλέφωνα: 2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124 και 2131513139.
E-mail: support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε το όφελος που θα αποκομίσει ο εκάστοτε καταναλωτής που επιλέγει ηλεκτρικό ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, καθώς θα μετακινείται εύκολα μέσα στη πόλη ακόμα και τις ώρες αιχμής ενώ συγχρόνως θα σέβεται και το περιβάλλον. Με λίγα λόγια, τα ηλεκτρικά ποδήλατα συμβάλλουν σε μια καλύτερη «πράσινη» ζωή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top